0118 - 558270

Certificering en Kwalificering

Lassen vraagt om deskundige en vakbekwame beroepsbeoefenaren. Daarom zijn er op het gebied van lastechniek talloze internationale normen ontwikkeld, waaronder normen voor lassers. Op basis hiervan kan een lasser worden gecertificeerd, in de vorm van een lasserskwalificatie (LK) met een specifiek toepassingsgebied. Hiermee toont de lasser aan dat hij/zij in staat is om op basis van een lasmethodebeschrijving bepaald laswerk op te leveren, dat voldoet aan de eisen die de normen daaraan stellen.

De Zeeuwse Lasschool verzorgt, in samenwerking met Det Norske Veritas (DNV) de certificatie en kwalificatie van lassers op basis van de volgende normen:

  • NEN-EN 287-1
  • NEN-EN 1090
  • NEN-EN-ISO 9606-serie
  • NEN-EN 1418
  • ASME section IX
  • AWS D.1.serie

DNV is verantwoordelijk voor de uitgifte van de persoonscertificaten van vakbekwaamheid en voor de uitvoering van de examens.

Lasserskwalificatie

Doel

Deze certificering is gericht op het behalen van een lasserskwalificatie conform de NEN EN 287-1:2011, NEN EN-ISO 9606-2:2005 of andere geldende normen.

Omschrijving
Inhoud
Werkwijze
Vooropleiding
Duur certificering
Locatie
Afsluiting

Lasmethodekwalificaties

Doel

Deze certificering is gericht op het behalen van een lasmethode kwalificatie conform de NEN EN ISO 15614-1:2004 en andere geldende normen.

Omschrijving
Inhoud
Werkwijze
Vooropleiding
Duur certificering
Locatie
Aanvang certificering
Afsluiting
Certificaat

Voor een aanvraag certificering download hier het Aanmeldingsformulier certificering ZLS of neem contact op met onze certificeringsdeskundige, de heer Rinus Snoep (IWT) via 06 25 59 54 46