Veilig werken met de motorkettingzaag – lichte velling

Veilig werken met de motorkettingzaag – lichte velling

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Bij het gebruik van een (motor)kettingzaag gelden Arbo-verplichtingen. In deze cursus ‘Veilig werken met de kettingzaag – lichte velling (0 tot 25 cm)’ leer je om veilig en professioneel om te gaan met de (motor)kettingzaag. Hoe onderhoud je de (motor)kettingzaag en waar moet je zoal op letten… en in de praktijk leer je hoe op veilige en verantwoorde wijze je een boom kunt vellen met gebruik van tal van hulpmiddelen! Deze training is bedoeld om onder deskundige begeleiding je zaagtechniek te verbeteren en het vermijden van aangeleerd, verkeerd handelen.

 

Meer informatie

Neem contact op met ons voor meer informatie.

0118 - 558270

De (motor)kettingzaag wordt binnen het ‘groen’ veel gebruikt. Deze machine wordt gebruikt voor het vellen van bomen of voor het inkorten van stamhout en het zagen van openhaardhout. Je kunt jezelf dus wel voorstellen dat het werken met een (motor)kettingzaag vele veiligheidsrisico’s met zich mee brengt. Jaarlijks gebeuren er nog steeds veel ongelukken bij deze werkzaamheden, soms zelfs met blijvend letsel.

Theorie:
Veiligheid en Arbowet; Definitie en opbouw van de kettingzaag; Dagelijks onderhoud van de motorkettingzaag; Veiligheidseisen voor gebruik; Vellen c.q. uitsnoeien van bomen en afkorten van stamhout.

Praktijk:
Dagelijks onderhoud van de (motor)kettingzaag; Herkennen en oplossen van kleine storingen; Werkhouding ter voorkoming van lichamelijke klachten; Juiste inzet van de (motor)kettingzaag; – Vellen van bomen tot Ø 25 cm , uitsnoeien en afkorten van stamhout *De praktijk-dag wordt afgesloten met een examen.

In deze cursus ‘Veilig werken met de kettingzaag – lichte velling (Ø tot 25 cm)’ leer je om veilig en professioneel om te gaan met de (motor)kettingzaag. Hoe onderhoud je de (motor)kettingzaag en waar moet je zoal op letten… en in de praktijk leer je hoe op veilige en verantwoorde wijze je een boom kunt vellen met gebruik van tal van hulpmiddelen! Het praktische deel van de cursus vindt dus ook daadwerkelijk in een reële situatie plaats! Daarnaast biedt deze cursus je de mogelijkheid om aan de geldende Arbo-verplichtingen te kunnen voldoen.

Deze cursus is voor iedereen die veilig wil werken met de (motor)kettingzaag.

Bij voldoende resultaat ontvang je een persoonlijk certificaat incl. pasje (geldigheidsduur van 5 jaar).

De training is verspreid over 3 aansluitende dagen.

 

De kosten bedragen € 579,- ex. BTW.

De training zal plaatsvinden op het Stationspark te Goes (Scalda-locatie).

Wij verzorgen ook incompany trainingen, zoals het Veilig werken met de kettingzaag c.q. herhalingstrainingen kettingzaag bij u op het bedrijf. Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Voorkennis: geen. Groepsgrootte: 6-8 personen. Als je de cursus gaat volgen zorgen wij natuurlijk voor de benodigde veiligheidskleding (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) en is al het noodzakelijke professionele gereedschap aanwezig!