Veilig werken met de motorkettingzaag – zware velling

Veilig werken met de motorkettingzaag – zware velling

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Bij het gebruik van een (motor)kettingzaag gelden Arbo-verplichtingen. In deze cursus ‘Veilig werken met de kettingzaag – zware velling’ leer je om veilig en professioneel om te gaan met de (motor)kettingzaag. Hoe onderhoud je de (motor)kettingzaag en waar moet je zoal op letten… en in de praktijk leer je hoe op veilige en verantwoorde wijze je een boom kunt vellen met gebruik van tal van hulpmiddelen! Deze cursus is bedoeld voor de geoefende gebruiker die regelmatig in aanraking komt met zwaardere bomen, rechtopstaand of met een scheve stand. Vooral de professionele gebruiker, die ’motorkettingzaag 1’ al behaald heeft en zich verder wil specialiseren, is bij het volgen van deze cursus enorm gebaat.

Meer informatie

Neem contact op met Dennis Plessius voor meer informatie.
dplessius@scalda.nl

06-81 141 742

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Introductie, wetten en regels (Arbowet)
  • Veiligheidseisen aan de motorkettingzaag
  • Veiligheidsmaatregelen (personeel, werkplek etc.)
  • Gebruik, eisen en onderhoud persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Controle en onderhoud, dagelijks onderhoud aan de motorkettingzaag
  • Basistechniek vellen en uitsnoeien van recht opstaande bomen (dbh groter dan 40 cm.)
  • Het vellen van scheefstaande bomen
  • Inzetten van hulpmiddelen tijdens een moeilijke velling (velwiggen, handlier, stuurlijnen).

De cursus bestaat uit een 0,5 dag theorie en 1,5 dag praktijk.

In deze cursus ‘Veilig werken met de kettingzaag – zware velling’ leer je om veilig en professioneel om te gaan met de (motor)kettingzaag. Hoe onderhoud je de (motor)kettingzaag en waar moet je zoal op letten… en in de praktijk leer je hoe op veilige en verantwoorde wijze je een boom kunt vellen met gebruik van tal van hulpmiddelen! Het praktische deel van de cursus vindt dus ook daadwerkelijk in een reële situatie plaats! Daarnaast biedt deze cursus je de mogelijkheid om aan de geldende Arbo-verplichtingen te kunnen voldoen.

Deze cursus is bedoeld voor de geoefende gebruiker die regelmatig in aanraking komt met zwaardere bomen, rechtopstaand of met een scheve stand. Vooral de professionele gebruiker, die ’motorkettingzaag 1’ al behaald heeft en zich verder wil specialiseren, is bij het volgen van deze cursus enorm gebaat.

Bij voldoende resultaat ontvang je een persoonlijk certificaat incl. pasje (geldigheidsduur van 5 jaar).

De training is verspreid over 2 aansluitende dagen.

De kosten bedragen € 575,- ex. BTW.

De cursus wordt gegeven op een nader te bepalen locatie in Zeeuws-Vlaanderen.

Wij verzorgen ook incompany trainingen, zoals het Veilig werken met de kettingzaag c.q. herhalingstrainingen kettingzaag bij u op het bedrijf. Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Groepsgrootte: Maximaal 6 personen. Als je de cursus gaat volgen zorgen wij natuurlijk voor de benodigde veiligheidskleding (Persoonlijke BeschermingsMiddelen) en is al het noodzakelijke professionele gereedschap aanwezig!