Triage voor zorgprofessionals (C0141)
Triage voor zorgprofessionals (C0141)
Wat kunt u van deze cursus verwachten?
In dit scholingstraject leert de deelnemer op een professionele en verantwoordelijke manier patiënten te triageren. Dit omvat het leren om hulpvragen van patiënten te behandelen door middel van het in kaart brengen van problemen en risicovolle of complexe medische situaties. De deelnemer leert de aard en de urgentie van de klacht vast te stellen door middel van erkende triagemethodieken, bijvoorbeeld het herkennen van verschillende symptomen. Daarnaast leert de deelnemer welke vervolgstappen passend zijn bij deze klachten, het prioriteren van patiënten op basis van hun klachten, hoe de vervolgstappen te communiceren met de patiënt en hoe de vervolgstappen (wanneer nodig) direct toe te passen. Als laatste leert de deelnemer het verwerken van patiënt gerelateerde informatie
Er zijn in totaal negen scholingsdagen:
• Een online startbijeenkomst van 2 uur.
• Acht dagdelen van 4 uur met half uur pauze .
• Dit alles verspreid over een periode van ongeveer 4 maanden. (Zie Opleidingendata).
Meer informatie
- 09 december 2024
Wil je meer weten over deze training? Neem contact op met ons voor meer informatie.
0118 - 558270
Onderwerpen:
- Urgentie vaststellen aan de hand van de NHG triagestandaarden.
- Vangnetadvies en vervolgstappen na de triage.
- SOEP registratie van de uitgevoerde triage en advisering.
- Communicatie tijdens de triage.
Na het volgen het scholing Triage (C0141) ben je in staat te handelen zoals hieronder beschreven staat en de vakkennis en genoemde vaardigheden beheerst.
Na het volgen van dit beroepsgerichte onderdeel van de kwalificatie Doktersassistent kan de certificaathouder aantonen dat deze;
- Bekwaam is in het triageren van patiënten en is zo beter of breder inzetbaar.
- Up to date kennis en vaardigheden heeft van triageren.
Het vergroot de kansen op de arbeidsmarkt om te werken bij instellingen zoals ziekenhuizen, huisartsenprakijken of andere zorg gerelateerde omgevingen, waar triage een essentiële vaardigheid is.
Deze scholing is bedoeld als (bij)scholing voor al werkende doktersassistenten, gediplomeerde doktersassistenten met een diploma van voor 2021 of zij-instromers (bijvoorbeeld gediplomeerde verpleegkundigen of apothekersassistenten).
Deze scholing is landelijk erkend door de partijen NVDA en LHV, de brancheverenigingen van Doktersassistenten en Huisartsen.
Je ontvangt een landelijke erkend mbo-certificaat “Triage”. Voorwaarde hiervoor zijn dat alle onderdelen van het kwalificatiedossier voldoende zijn afgerond.
Start opleiding: 9 december 2024.
- 1 online startbijeenkomst (19:00-21:00 u) 9 december 2024.
- 8 fysieke bijeenkomsten (16:00-20:00 u) 13 jan, 20 jan ,27 jan, 3 feb, 10 feb, 17 feb, 24 feb, en 10 maart.
- Praktijkexamen 1 uur (17 of 24 maart 2024).
- De kosten bedragen €1275,- ex btw per scholing per deelnemer.
- Wilt u een maatwerkcursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.
De opleiding wordt aangeboden op locatie Bessestraat 4, Goes 4462 CM.
Eén onderdeel van het examen dient afgesloten te worden in de beroepspraktijk. Het gaat hier om het verwerken van patiënt gerelateerde informatie. Hierdoor kan de deelnemer werken met het eigen bekende Huisartsinformatiesysteem (HIS).
Naast de bijeenkomsten is het noodzakelijk voor de deelnemer, om thuis huiswerkopdrachten te maken in de online leermethode. Tijdens de bijeenkomsten zal geoefend worden met de bestudeerde lesstof. Daarnaast is oefenen op de werkplek noodzakelijk.