TIG lassen niveau 3 RVS

TIG lassen niveau 3 RVS

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

De opleiding TIG Lassen niveau 3 heeft als doel, dat u beroepsmatige vak handelingen van booglassen met afsmeltende elektrode in beschermgas aanleert, om werkstukken van roestvrijstaal (RVS) (-legeringen) in alle posities te maken op niveau 3 van het Nederlandse Instituut voor Lastechniek (NIL).

 

 

 

 

 

 

Meer informatie

Wij hanteren een flexibele instroom, dus je kunt starten zodra er plaats is.

Klik op inschrijven om je aan te melden en we laten je meteen weten, wanneer je kunt beginnen.

De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkcomponent. Theorie: Tijdens de theorie behandelt u de onderwerpen processen en apparatuur, materiaalgedrag bij het lassen, constructies en uitvoering. Praktijk: Tijdens de opleiding leert u pijp en plaatlassen in alle standen in RVS. De V-las (3Gu) wordt röntgen technisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma.

Na de opleiding bent u in staat om de vaardigheden zelfstandig uit te voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor TIG-lassers die laswerk moeten verrichten dat aan niet- destructief onderzoek wordt onderworpen. Voor deze opleiding is enige ervaring met metaalbewerken, dan wel lassen vereist. Het NIL-diploma TIG Lassen niveau 2 is vereist.

De cursus wordt afgesloten met een theorie – en praktijkexamen. Na positief resultaat komt u in aanmerking  voor een officieel, Europees erkend NIL-diploma.

De cursus duurt 20 lesavonden van 18:30 uur – 21:30 uur

De kosten van de cursus bedragen €  3.850,= inclusief examen. Kosten zijn exclusief 21% BTW.

De cursussen vinden plaats op de volgende locatie: Maandag: –          locatie Vlissingen:  Technum, Edisonweg 4a te Vlissingen

  • Wij hanteren een flexibele instroom. Dit betekent, dat u kunt starten zodra er een plaats vrij komt. Schrijf dus meteen in!
  • Alle cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde vakdocenten.
  • Alle cursussen vinden plaats in uitstekend geoutilleerde praktijkruimten.

Vraag ook naar de mogelijkheden van Maatwerktrajecten en / of Certificering en Kwalificering. Kijk voor subsidiemogelijkheden bij OOM bij https://www.oom.nl De Zeeuwse Lasschool is een officiële opleider van OOM