TIG lassen niveau 2 aluminium

TIG lassen niveau 2 aluminium

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

De opleiding TIG Lassen niveau 2 heeft als doel, dat u beroepsmatige vak handelingen van booglassen met afsmeltende elektrode in beschermgas aanleert om eenvoudige werkstukken van aluminium in horizontale, horizontale/verticale en verticale positie te maken op niveau 2 van het Nederlandse Instituut voor Lastechniek (NIL).

 

 

 

 

 

 

Meer informatie

Neem contact op met ons voor meer informatie.

0118 - 558270

De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkcomponent. Theorie: Tijdens de theorie behandelt u de onderwerpen processen en apparatuur, materiaalgedrag bij het lassen, constructies en uitvoering. Praktijk: Tijdens de praktijk leert u hoeklassen in verschillende posities uitgevoerd in aluminium. De V-las wordt onder de hand uitgevoerd. Ook leert u een plaat- pijp verbinding te lassen met een staande hoeklas met een a-hoogte van 2 mm.

Na de opleiding bent u in staat om de vaardigheden zelfstandig uit te voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies. tig-welding-aluminum

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor TIG-lassers die zich verder willen bekwamen in de diverse lasposities in aluminium. Voor deze opleiding is enige ervaring met metaalbewerken, dan wel lassen vereist. Het NIL-diploma TIG Lassen niveau 1 is gewenst.

De cursus wordt afgesloten met een theorie – en praktijkexamen. Na positief resultaat komt u in aanmerking  voor een officieel, Europees erkend NIL-diploma.

De cursus duurt 20 lesavonden van 18:30 uur – 21:30 uur

De kosten van de cursus bedragen €  2.695,00. De kosten zijn inclusief les – en lasmateriaal. De kosten bij niveau 1 en 2 zijn inclusief examenkosten. De kosten bij niveau 3 en 4 zijn exclusief examenkosten. Alle kosten zijn exclusief 21% BTW.

De cursussen vinden plaats op de volgende locatie: Maandag: –          locatie Vlissingen:  Technum, Edisonweg 4a te Vlissingen

  • Wij hanteren een flexibele instroom. Dit betekent, dat u kunt starten zodra er een plaats vrij komt. Schrijf dus meteen in!
  • Alle cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde vakdocenten.
  • Alle cursussen vinden plaats in uitstekend geoutilleerde praktijkruimten.

Vraag ook naar de mogelijkheden van Maatwerktrajecten en / of Certificering en Kwalificering. Kijk voor subsidiemogelijkheden bij OOM bij https://www.oom.nl De Zeeuwse Lasschool is een officiële opleider van OOM