MAG lassen niveau 4 pijp staal

MAG lassen niveau 4 pijp staal

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor MAG-lassers die pijplaswerk en laswerk in plaat op het hoogste niveau moeten verrichten, dat aan niet- destructief onderzoek wordt onderworpen.

Meer informatie

Neem contact op met ons voor meer informatie.

0118 - 558270

De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkcomponent. Theorie: Tijdens de theorie behandelt u de onderwerpen processen en apparatuur, materiaalgedrag bij het lassen, constructies en uitvoering. Praktijk: Tijdens de praktijk leert u plaat-/pijplassen in wanddiktes 5,6, 6,3 en 10 mm bij een pijpdiameter van 101,6 en 114,23 mm. Ook omvat de cursus hoek-, V- en K-lassen in plaatdiktes 10, 12 en 20 mm. De lasnaden, V- en K-lassen worden ultrasoon en/of röntgen technisch beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma.

De opleiding MAG Lassen pijp staal niveau 4 heeft als doel, dat u beroepsmatige vak handelingen van booglassen met afsmeltende elektrode in beschermgas aanleert om uit pijp en plaat opgebouwde werkstukken van ongelegeerd staal te maken in alle posities op niveau 4 van het Nederlandse Instituut voor Lastechniek (NIL). Na de opleiding bent u in staat om de vaardigheden zelfstandig uit te voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Voor deze opleiding is enige ervaring met metaalbewerken, dan wel lassen vereist. Het NIL-diploma MAG lassen op niveau 3 is vereist.

De cursus wordt afgesloten met een theorie – en praktijkexamen. Na positief resultaat komt u in aanmerking  voor een officieel, Europees erkend NIL-diploma.

De cursus duurt 20 lesavonden van 18:30 uur – 21:30 uur

De kosten van de cursus bedragen €  3.400,=. De kosten zijn inclusief les – en lasmateriaal en examen. Alle kosten zijn exclusief 21% BTW.

De cursussen vinden plaats op de volgende locatie: Maandag: –          locatie Vlissingen:  Technum, Edisonweg 4a te Vlissingen

  • Wij hanteren een flexibele instroom. Dit betekent, dat u kunt starten zodra er een plaats vrij komt. Schrijf dus meteen in!
  • Alle cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde vakdocenten.
  • Alle cursussen vinden plaats in uitstekend geoutilleerde praktijkruimten.

Vraag ook naar de mogelijkheden van Maatwerktrajecten en / of Certificering en Kwalificering. Kijk voor subsidiemogelijkheden bij OOM bij https://www.oom.nl De Zeeuwse Lasschool is een officiële opleider van OOM