MAG lassen niveau 3 staal

MAG lassen niveau 3 staal

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor MAG-lassers die laswerk moeten verrichten dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen.

Trainingsdata

Wij hanteren een flexibele instroom, dus je kunt starten zodra er plaats is.

Klik op inschrijven om je aan te melden en we laten je meteen weten, wanneer je kunt beginnen.

De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkcomponent. Theorie: Tijdens de theorie behandelt u de onderwerpen processen en apparatuur, materiaalgedrag bij het lassen, constructies en uitvoering. Praktijk: Tijdens de praktijk leert u hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogten in ongelegeerd stalen plaat en verschillende diktes. Ook wordt de V-las in horizontale en verticale positie van 12 mm gelast. De V-las (3Gu) wordt ultrasoon beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma.

De opleiding MAG Lassen niveau 3 staal heeft als doel, dat u beroepsmatige vak handelingen van booglassen met afsmeltende elektrode in beschermgas aanleert, om werkstukken te maken van ongelegeerd staal in alle posities niveau 3 van het Nederlandse Instituut voor Lastechniek (NIL). Na de opleiding bent u in staat om de vaardigheden zelfstandig uit te voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Voor deze opleiding is enige ervaring met metaalbewerken, dan wel lassen gewenst. Het NIL-diploma MAG Lassen op niveau 2 is vereist.

De cursus wordt afgesloten met een theorie – en praktijkexamen. Na positief resultaat komt u in aanmerking  voor een officieel, Europees erkend NIL-diploma.

De cursus duurt 20 lesavonden van 18:30 uur – 21:30 uur

De kosten van de cursus bedragen €  3.100,00. De kosten zijn inclusief les – en lasmateriaal en examen. Alle kosten zijn exclusief 21% BTW.

De cursussen vinden plaats op de volgende locatie: Maandag: –          locatie Vlissingen:  Technum, Edisonweg 4a te Vlissingen

  • Wij hanteren een flexibele instroom. Dit betekent, dat u kunt starten zodra er een plaats vrij komt. Schrijf dus meteen in!
  • Alle cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde vakdocenten.
  • Alle cursussen vinden plaats in uitstekend geoutilleerde praktijkruimten.

Vraag ook naar de mogelijkheden van Maatwerktrajecten en / of Certificering en Kwalificering. Kijk voor subsidiemogelijkheden bij OOM bij https://www.oom.nl De Zeeuwse Lasschool is een officiële opleider van OOM