MAG lassen niveau 2 staal

MAG lassen niveau 2 staal

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor MAG-lassers die zich verder willen bekwamen in de diverse lasposities.

Meer informatie

Wij hanteren een flexibele instroom, dus je kunt starten zodra er plaats is.

Klik op inschrijven om je aan te melden en we laten je meteen weten, wanneer je kunt beginnen.

De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkcomponent. Theorie: Tijdens de theorie behandelt u de onderwerpen processen en apparatuur, materiaalgedrag bij het lassen, constructies en uitvoering. Praktijk: Tijdens de praktijk leert u hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogten in een ongelegeerd stalen plaat van 10 mm. Ook wordt de V-las in horizontale en verticale positie van 4 en 12 mm gelast.

De cursus MAG Lassen niveau 2 staal heeft als doel dat u beroepsmatige vak handelingen van booglassen met afsmeltende elektrode in beschermgas aanleert om eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in horizontale, horizontale/verticale, verticale positie en boven het hoofd te maken op niveau 2 van het Nederlandse Instituut voor Lastechniek (NIL). Na de cursus bent u in staat om de vaardigheden zelfstandig uit te voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Voor deze cursus is enige ervaring met metaalbewerken, dan wel lassen vereist. Het NIL-diploma MAG lassen op niveau 1 is gewenst.

De cursus wordt afgesloten met een theorie – en praktijkexamen. Na positief resultaat komt u in aanmerking  voor een officieel, Europees erkend NIL-diploma.

De cursus duurt 20 lesavonden van 18:30 uur – 21:30 uur

De kosten van de cursus bedragen €  2.300,00. De kosten zijn inclusief les – en lasmateriaal. De kosten bij niveau 1 en 2 zijn inclusief examenkosten. De kosten bij niveau 3 en 4 zijn exclusief examenkosten. Alle kosten zijn exclusief 21% BTW.

De cursussen vinden plaats op de volgende locatie: Maandag: –          locatie Vlissingen:  Technum, Edisonweg 4a te Vlissingen

  • Wij hanteren een flexibele instroom. Dit betekent, dat u kunt starten zodra er een plaats vrij komt. Schrijf dus meteen in!
  • Alle cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde vakdocenten.
  • Alle cursussen vinden plaats in uitstekend geoutilleerde praktijkruimten.

Vraag ook naar de mogelijkheden van Maatwerktrajecten en / of Certificering en Kwalificering. Kijk voor subsidiemogelijkheden bij OOM bij https://www.oom.nl De Zeeuwse Lasschool is een officiële opleider van OOM