MIG lassen niveau 3 aluminium

MIG lassen niveau 3 aluminium

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

De opleiding heeft als doel, dat u beroepsmatige vak handelingen van MIG lassen aanleert om werkstukken te maken van aluminium in alle posities niveau 3 van het Nederlandse Instituut voor Lastechniek (NIL).

Meer informatie

Neem contact op met ons voor meer informatie.

0118 - 558270

De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkcomponent Theorie: Tijdens de theorie behandelt u de onderwerpen processen en apparatuur, materiaalgedrag bij het lassen, constructies en uitvoering. Praktijk: Tijdens de praktijk leert u hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogten in aluminium en verschillende diktes. Ook wordt de V-las in horizontale en verticale positie van 12 mm gelast. De V-las (3Gu) wordt ultrasoon beoordeeld. Deze beoordeling dient positief te zijn voor het behalen van het diploma.

Na de opleiding bent u in staat om de vaardigheden zelfstandig uit te voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor MIG-lassers die aluminium laswerk op het hoogste niveau moeten verrichten, dat aan niet- destructief onderzoek wordt onderworpen. Voor deze opleiding is enige ervaring met metaalbewerken, dan wel lassen vereist. Het NIL-diploma MIG lassen op niveau 2 is vereist.

De cursus wordt afgesloten met een theorie – en praktijkexamen. Na positief resultaat komt u in aanmerking voor een officieel, Europees erkend NIL-diploma.

De cursus duurt 20 lesavonden van 18:30 uur – 21:30 uur

De kosten van de cursus bedragen € 4.000,00. Alle kosten zijn inclusief les- en lasmateriaal en examen. Alle kosten zijn exclusief 21% BTW.

De cursussen vinden plaats op de volgende locatie: Maandag: – locatie Vlissingen: Technum, Edisonweg 4a te Vlissingen

•Wij hanteren een flexibele instroom. Dit betekent, dat u kunt starten zodra er een plaats vrij komt. Schrijf dus meteen in! •Alle cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde vakdocenten. •Alle cursussen vinden plaats in uitstekend geoutilleerde praktijkruimten.

Vraag ook naar de mogelijkheden van Maatwerktrajecten en / of Certificering en Kwalificering. Kijk voor subsidiemogelijkheden bij OOM bij www.oom.nl De Zeeuwse Lasschool is een officiële opleider van OOM