MAG lassen niveau 1 staal

MAG lassen niveau 1 staal

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor de beginnende lassers, die met MAG lassen, platen tot 10 mm moeten verwerken.

Meer informatie

Neem contact op met ons voor meer informatie.

0118 - 558270

De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkcomponent. Theorie: Tijdens de theorie behandelt u de onderwerpen processen en apparatuur, materiaalgedrag bij het lassen, constructies en uitvoering. Praktijk: Tijdens de praktijk leert u staande en liggende hoeklassen met een a-hoogte van 3 mm te lassen. Ook leert u lassen te maken met een grotere a-hoogte in meerdere lagen uit te voeren. Onder de hand leert u tweezijdig een I-las te maken.

De cursus MAG Lassen niveau 1 staal heeft als doel, dat u elementaire kennis en vaardigheden aanleert om eenvoudige werkstukken van ongelegeerd staal in de horizontale positie te lassen, op niveau 1 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Na afloop van de cursus bent u in staat om de vaardigheden zelfstandig uit te voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Voor deze cursus is enige ervaring met metaalbewerken, dan wel lassen gewenst.

De cursus wordt afgesloten met een theorie – en praktijkexamen. Na positief resultaat komt u in aanmerking voor een officieel, Europees erkend NIL-diploma.

De cursus duurt 20 lesavonden van 18:30 uur – 21:30 uur

De kosten bedragen € 2.200,00 De kosten zijn inclusief les – en lasmateriaal. De kosten bij niveau 1 en 2 zijn inclusief examenkosten. De kosten bij niveau 3 en 4 zijn exclusief examenkosten. Alle kosten zijn exclusief 21% BTW.

De cursussen vinden plaats op de volgende locatie: Maandag:

  • locatie Vlissingen:  Technum, Edisonweg 4a te Vlissingen

  • Wij hanteren een flexibele instroom. Dit betekent, dat u kunt starten zodra er een plaats vrij komt. Schrijf dus meteen in!
  • Alle cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde vakdocenten.
  • Alle cursussen vinden plaats in uitstekend geoutilleerde praktijkruimten.

Vraag ook naar de mogelijkheden van Maatwerktrajecten en / of Certificering en Kwalificering. Kijk voor subsidiemogelijkheden bij OOM bij https://www.oom.nl De Zeeuwse Lasschool is een officiële opleider van OOM