Leidinggevende op de werkvloer

Leidinggevende op de werkvloer

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Ben je een beginnende leidinggevende of heb je ambitie om als (beginnend) leidinggevende aan de slag te gaan binnen de volgende sectoren: – Commerciële dienstverlening – Zakelijke dienstverlening – Horeca branche – Toerisme en recreatie branche ? Dan is deze cursus leidinggevende op de werkvloer iets voor jou! In 13 weken kun jezelf aan de slag met een online tool om je als leidinggevende kundig te maken. Daarnaast verzorgen we vier contactmomenten op het bedrijf.

Heb je interesse in deze training ? Meld je vrijblijvend <hier> aan !!

Meer informatie

Neem contact op met Helix Learning voor meer informatie.
info@helixlearning.nl
0118 - 558270

Het leerprogramma is opgedeeld in vijf hoofdstukken, die de werknemer doorloopt op het volgende:

  • 1. De medewerker maakt een kernkwadrant en onderzoekt welke leiderschapsstijlen er zijn. Ook onderzoeken zij welk type leider het beste bij hen past.
  • 2. Om een goed gesprek te voeren leert de medewerker hoe zij de gesprekstechniek kunnen toepassen. Deze ervaringen gebruikt de medewerker bij het leiden van een werkoverleg. Daarnaast wordt de medewerker bewust wat de kracht is van (lichaams)taal. Verder wordt het geven van feedback, reflecteren op jezelf en je eigen handelen en het evalueren van het proces behandeld.
  • 3. De medewerker leert innovatie te handelen, denken probleemoplossend en weten hoe zij moet omgaan met privé omstandigheden en conflicten op de werkvloer. Daarnaast maken de medewerkers een planning, leren ze wat goed timemanagement is en onderzoeken welke kwaliteits -en productiviteitsnormen voor hun werk/stage van toepassing zijn. Tenslotte leert de medewerker wat effectief leiderschap is, hoe zij taken kunnen delegeren en hoe zij een functioneringsgesprek moeten voeren.
  • 4. De medewerker leert welke technieken je kunt inzetten om medewerkers zijn of haar doelen te laten formuleren. Verder leert de medewerker hoe zij een medewerker kunnen coachen en welke verschillende motivatietechnieken je kunt inzetten bij het begeleiden van medewerkers. Tot slot leert dat een leider in verschillende situaties andere aanpak hanteert.
  • 5. De medewerker schrijft een inwerkprogramma. Verder leren ze hoe zij welke ondersteunende- en ontwikkelingsmogelijkheden medewerkers hebben. Ook weten de medewerkers na het maken van de opdracht welke wet- en regelgeving van toepassing zijn binnen hun bedrijf/stage.

In het keuzedeel ‘Leidinggeven’ wordt aandacht besteed aan het kunnen aansturen en begeleiden van medewerkers. De medewerker leert onder andere om te communiceren, te plannen, overzicht te houden en medewerkers in projecten aan te sturen.

Ben je een beginnende leidinggevende of heb je ambitie om als (beginnend) leidinggevende aan de slag te gaan binnen de volgende sectoren: – Commerciële dienstverlening – Zakelijke dienstverlening – Horeca branche – Toerisme en recreatie branche ?

Na het behalen van je examen ontvang je een mbo-certificaat van Scalda. Dit certificaat wordt geregistreerd in het landelijke diplomaregister.

In 13 weken kun jezelf aan de slag met een online tool om je als leidinggevende kundig te maken. Daarnaast verzorgen we vier contactmomenten op het bedrijf.

De kosten voor deze cursus bedragen € 950,= (excl. BTW)* Daarnaast moet je rekening houden met eventuele kosten voor:

  • Licentie All you can learn €21,95

Vanuit thuis en 4 contactmomenten op je bedrijf.

Gratis adviesgesprek Wil je samen met ons kijken of deze cursus bij je past? Of wil je meer informatie?  Mail ons voor een gratis én vrijblijvend adviesgesprek. Lenny van Hoeffelen T: 06-12491338 E: Lvanhoeffelen@scalda.nl

Je kunt vanaf 31 maart 2022 op elk gewenst moment starten!