Koken in de horeca

Koken in de horeca

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Heb je geen horeca-achtergrond, maar ben je wel werkzaam in de horeca? Ben jij op zoek naar wat meer handvatten om je werk in de keuken beter te organiseren? Overweeg je misschien als kok aan de slag te gaan, maar heb je geen idee waar je zou moeten beginnen? Of droom jij van het werken in een  professionele keuken, maar heb je nog geen of weinig ervaring? Dan is deze snelkookcursus iets voor jou!

In 13 weken stomen wij jou klaar om te kunnen werken in de professionele keuken. Je leert praktische vaardigheden en technieken die iedere chef moet weten én kunnen.

Gratis adviesgesprek

Wil je eens kijkje in de keuken komen nemen? Wil je samen met ons kijken of deze cursus bij je past? Of wil je meer informatie?  Neem contact met ons op voor een gratis én vrijblijvend adviesgesprek.

Meer informatie

Neem contact op met ons voor meer informatie.

0118 - 558270

In deze cursus leer je het reilen en zeilen van een professionele keuken. Je leert waarom een goede mis-en-place het halve werk is en hoe je dat dan doet. Je kunt gerechten of onderdelen van gerechten bereiden en weet je hoe de gerechten moet afwerken voor uitgifte. Je leert werken volgens de geldende HACCP-regels, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid. Schoonmaken (en vooral hoe je dat moet doen in een professionele keuken) hoort er ook bij. Daarnaast leer je hoe je zorgt voor het ontvangst, de controle en de opslag van geleverde producten.

Jou klaar stomen om aan de slag te kunnen gaan in een professionele horeca-keuken.

Je leert praktische vaardigheden en technieken die iedere chef moet weten én kunnen.

Niet twijfelen, maar doen als je:

  • Al werkzaam bent in een professionele keuken en breder ingezet wil worden.
  • Graag geschoold wil worden in het werken in een professionele keuken.
  • Werkzoekend bent en interesse hebt om te gaan werken in een professionele keuken (de horeca in Zeeland biedt enorm veel kansen!)

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat.

Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister en heeft dus ook een civiele waarde.

Met het mbo-certificaat Koken in de horeca is doorstromen naar een mbo-opleiding kok een stuk eenvoudiger.

Er is nog geen startdatum bekend.

Tijdens de cursus werk je bij je eigen werkgever of we zoeken een praktijkadres waar je 13 weken (minimaal 24 uur per week) aan de slag gaat. Je leert in de praktijk waarbij je wordt begeleid door een van onze coaches. Daarnaast volg je samen met andere cursisten én studenten uit het reguliere mbo wekelijkse ‘werkplaatsen’ (3 uur) waar je ondersteund wordt in de theorie en vaardigheden die je je eigen moet maken. Daarnaast is er ondersteunende theorie die je vooral thuis bestudeert.

De training bestaat uit 12 intensieve werkweken, ondersteunende werkplaatsen, wekelijkse coaching door een Scalda-docent, aangevuld met zelfstudie over de theorie met bijbehorende opdrachten.

In week 13 maak je het examen.

De kosten voor deze cursus bedragen € 1200,= (excl. BTW).  

Daarnaast moet je rekening houden met eventuele kosten voor:

  • Koksuniform (witte koksbuis, zwarte koksbroek, halterschort of sloof, koksmuts of kokspet)
  • Keukenschoenen (stevig, met antislipzool)
  • Messen-set
  • Boeken en licentie indien gewenst (ca. € 200,=)

Deelnemers werkzaam bij bedrijven die bij de praktijkroute zijn aangesloten, krijgen nog eens € 200,= extra korting. Vraag ons naar de mogelijkheden rondom subsidies!

De cursus wordt in-company aangeboden op diverse plekken in Zeeland. Heb je nog geen horeca-werkgever, dan is er altijd wel een praktijkadres bij jouw in de buurt.

Elveerne Mens
Teamleider Horeca (Scalda)
E: emens@scalda.nl
M: 06- 48521250