Helpende plus (keuzedeel)

Helpende plus (keuzedeel)

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Het keuzedeel Helpende plus, gekoppeld aan de opleiding Dienstverlener Helpende Zorg en Welzijn, is voor een gediplomeerde Helpende werkzaam in de zorg.

Trainingsdata

  • 21 september 2023
  • 25 september 2023

Wil je meer weten over deze training? Neem contact op met ons voor meer informatie.

0118 - 558270

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Medicijnen en hun toepassing, belangrijkste groepen medicijnen, de werking van medicijnen en bijwerkingen, toedieningswijzen o.a. oraal, rectaal, vaginaal, druppelen en zalven oor/oog/neus, verneveling, controle bij inname
  • Het verlenen van zorg aan bewoners met diabetes mellitus, CVA, epilepsie,  dementie, reuma, parkinson  en COPD.
  • Het opnemen van de vitale functies
  • Basiskennis verzorging rode wond
  • Basiskennis van aandoeningen aan urinewegstelsel in relatie tot een verblijfskatheter
  • Basiskennis oncologie, behandeling en zorgverlening.
  • Basiskennis van het stervensproces en palliatieve zorg.

In de opleiding worden naast enkele verpleegtechnische vaardigheden, een aantal meest voorkomende ziektebeelden behandeld conform het keuzedeel MBO Helpende plus.

Je dient in het bezit te zijn van het diploma Helpende Zorg of Welzijn en minimaal 20 uur werkzaam te zijn in een zorginstelling. Deelnemers met een vergelijkbare opleiding kunnen eveneens deelnemen, maar ontvangen na afloop een verklaring van Helix Learning.

De schriftelijke toetsing vindt plaats nadat de theorie is behandeld. De praktijktoetsing is voltooid wanneer Prove2Move examen van het Keuzedeel Helpende plus behaald is. Uiterlijk  6 maanden na de laatste trainingsdag dient het Prove2Move examen te zijn afgerond. Wanneer theorie en praktijk met een voldoende beoordeeld zijn, ontvang je het landelijk erkend certificaat.

De volledige opleiding heeft een studielast van 240 SBU

De kostprijs voor deelname bedraagt € 950,= per persoon en is inclusief het lesmateriaal en de examinering.

De uitvoering vindt plaats in Goes en/ of  Terneuzen, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Het is ook mogelijk om deze training In Company uit te voeren. Vraag naar de mogelijkheden om de training op uw locatie voor meerdere kandidaten te verzorgen

Je dient minimaal 20 uur per week werkzaam te zijn in een SBB erkende zorginstelling.

Deze training gaat van start indien zich minimaal 10 deelnemers aanmelden. De maximale groepsgrootte is 15 deelnemers.

Bij voldoende aanmeldingen, start de Helpende Plus zowel in Goes als Terneuzen. Indien er 2 halve klassen zijn, worden deze in overleg samengevoegd.

Goes: Startdatum is Donderdag 21 september 2023. De vervolgdata zijn: 28 sept, 05 okt, 12 okt, 19 okt, 02 nov, 09 nov, 16 nov, 23 nov. en 30 nov.  (Reservedatum).

Terneuzen: Startdatum is Maandag 25 sept. 2023.  De vervolgdata zijn: 02 okt, 09 okt, 16 okt, 30 okt , 06 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, en 04 dec. (Reservedatum)

  • De lestijd is van 18.30- 21.15 uur.