Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek (GVS)

Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek (GVS)

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Wil je jezelf als gediplomeerd verzorgende specialiseren in de zorg voor cliënten met somatische problematiek? Dan is deze opleiding mogelijk iets voor jou! In deze opleiding ga je vakinhoudelijk aan de slag met verdieping in alle facetten van de somatische zorg en de multipathologie, waarbij de somatische cliënt en zijn naasten het uitgangspunt vormen.

Werken als verzorgende met de doelgroep somatische cliënten is de afgelopen jaren complexer geworden. In de opleiding GVS krijg je handvatten aangereikt om je te specialiseren in de zorg voor de somatische cliënt. Naast uitvoerende taken ontwikkelt de GVS zich in het overstijgend denken en handelen.

Er zijn in totaal 15 scholingsdagen en 4 intervisiebijeenkomsten, verspreid over een periode van ongeveer 12 maanden. (Zie Opleidingendata).

Meer informatie

Neem contact op met Chris de Leeuw voor meer informatie.
cdeleeuw@helixlearning.nl

06 -51 969 173

Deze opleiding voldoet aan de landelijk vastgestelde opleidingseisen voor de GVS. Het programma is opgebouwd uit de volgende modules:

  • Module 1: Vakinhoudelijk handelen m.b.t. somatische ziektebeelden (5 lesdagen)
  • Module 2: Methodisch werken (3 lesdagen)
  • Module 3: Communiceren en samenwerken (4 lesdagen)
  • Module 4: Kwaliteit en professionaliteit (3 lesdagen)
  • Intervisie: 4 bijeenkomsten

Het is ook mogelijk alleen module 1 te volgen.

Je werkt tijdens de opleiding met een digitaal portfolio, waarin je je voortgang en ontwikkeling vastlegt.

 

Na het volgen van de opleiding ben je in staat om bij een snel stijgende complexiteit van zorg deskundig en met kennis van somatische ziektebeelden te handelen, en met behulp van communicatieve vaardigheden af te stemmen met de cliënt, zijn naasten en met multidisciplinaire collega’s.

Je kunt worden toegelaten als je in het bezit bent van het diploma Verzorgende niveau 3, het diploma Verpleegkundige niveau 4, of een vergelijkbaar diploma in de zorg. Het is een pré als je al minimaal een jaar werkervaring hebt.

Je ontvangt het landelijke CZO diploma GVS. Voorwaarde hiervoor is een goedgekeurd portfolio, een voldoende BPV beoordeling en een aanwezigheid van minimaal 90%.

Er zijn in totaal 15 scholingsdagen en 4 intervisiebijeenkomsten, verspreid over een periode van ongeveer 12 maanden. Daarnaast is er een studiebelasting van ongeveer 100 uur.

Er zijn momenten nog geen data beschikbaar. 

 

Deze opleiding gaat van start indien zich minimaal 12 deelnemers aanmelden. Het maximum is 16 aanmeldingen.

Als je interesse hebt om deze opleiding te volgen kun je mailen naar info@helixlearning.nl. We nemen dan contact met je op.

Helix Training is een door de VVT erkend opleidingsinstituut zie www.vvtopleidingen.nl

De kosten voor een open inschrijving zijn op aanvraag.

Ook een incompany traject is mogelijk. Wij maken graag een offerte voor u.

De opleiding wordt op diverse locaties in Zeeland aangeboden.
Vraag naar de mogelijkheden om de opleiding op uw locatie voor meerdere kandidaten te verzorgen.

Je kunt deze opleiding alleen volgen als je minimaal 16 uur per week werkzaam bent op een somatische afdeling van een zorginstelling met een SBB erkenning.