Kleine tuin- en parkmachines

Kleine tuin- en parkmachines

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Kleine tuin- en parkmachines (onderhoud en gebruik)

In de openbare ruimten wordt veel gebruik gemaakt van kleine tuin- en parkmachines zoals bosmaaiers, heggenscharen, bladblazers, cirkelmaaiers, kantensnijders etc. Een deel van deze gereedschappen leveren weinig gevaar op, maar bij andere werkzaamheden komen meer gevaren voor. In deze training leer je hoe je het beste omgaat met deze gereedschappen en hoe je ze kan onderhouden.

 

Meer informatie

Neem contact op met ons voor meer informatie.

0118 - 558270

Het werken met deze machines brengt risico’s met zich mee zoals: lawaai, trillingen, fysieke belasting  en schadelijke stoffen. Om veilig en verantwoord te kunnen werken met dergelijke machines is het belangrijk om instructie te volgen op welke manier veilig gewerkt kan worden met de betreffende machine. Het verstrekken van de juiste veiligheidsinformatie voordat de werkzaamheden aanvangen is conform de Arbowet verplicht.

Daarnaast wordt tijdens de praktijk stilgestaan bij het dagelijks onderhoud van de machine. Juist en regelmatig onderhoud beperkt het risico van werkonderbreking van mens en machine en er wordt geoefend, waarbij veiligheid, inzet van welke machine, werktechniek, ergonomie en efficiëntie belangrijke aspecten zijn.

In deze cursus leer je alles over het onderhouden van en het werken met motorisch en accu-aangedreven gereedschappen en handgereedschap.

Deze cursus is geschikt voor medewerkers die regelmatig werkzaam zijn in het groene vakgebied.

De deelnemers ontvangen na afloop een verklaring van deelname.

De cursus duurt 1 dag.

De kosten bedragen € 195 ex. BTW.

De cursus kan gevolgd worden op de volgende locatie: Helix Learning, Finlandweg 1, 4538 BL Terneuzen.