Booglassen niveau 3

Booglassen niveau 3

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

De opleiding BMBE Lassen niveau 3 heeft als doel dat u beroepsmatige vak handelingen van booglassen met beklede elektrode aanleert van ongelegeerd staal in horizontale/verticale en verticale positie en boven het hoofd op niveau 3 van het Nederlandse Instituut voor Lastechniek (NIL).

Meer informatie

Neem contact op met ons voor meer informatie.

0118 - 558270

De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkcomponent. Theorie: Tijdens de theorie behandelt u de onderwerpen processen en apparatuur, materiaalgedrag bij lassen, constructies en uitvoering. Praktijk: Tijdens de praktijk leert u hoeklassen in verschillende posities en met verschillende a-hoogtes in ongelegeerd stalen plaat van verschillende diktes. Ook wordt de V-las in horizontale en verticale positie in een plaat van 12 mm aangeleerd. De las (3Gu) wordt röntgen technisch beoordeeld.

De opleiding BMBE Lassen niveau 3 heeft als doel dat u beroepsmatige vak handelingen van booglassen met beklede elektrode aanleert van ongelegeerd staal in horizontale/verticale en verticale positie en boven het hoofd op niveau 3 van het Nederlandse Instituut voor Lastechniek (NIL). Na de opleiding bent u in staat om de vaardigheden zelfstandig uit te voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor booglassers die laswerk moeten verrichten, dat aan niet-destructief onderzoek wordt onderworpen. Voor deze opleiding is enige ervaring met metaalbewerken, dan wel lassen gewenst. Het NIL-diploma BMBE Lassen niveau 2 is gewenst.

De cursus wordt afgesloten met een theorie – en praktijkexamen. Na positief resultaat komt u in aanmerking  voor een officieel, Europees erkend NIL-diploma.

De cursus duurt 20 lessen van 18:30 uur – 21:30 uur

De kosten van de cursus bedragen €  3,190,00. De kosten zijn inclusief les – en lasmateriaal en examen. Alle kosten zijn exclusief 21% BTW.

De cursussen vinden plaats op de volgende locatie: Maandag: –          locatie Vlissingen:  Technum, Edisonweg 4a te Vlissingen

  • Wij hanteren een flexibele instroom. Dit betekent, dat u kunt starten zodra er een plaats vrij komt. Schrijf dus meteen in!
  • Alle cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde vakdocenten.
  • Alle cursussen vinden plaats in uitstekend geoutilleerde praktijkruimten.

Vraag ook naar de mogelijkheden van Maatwerktrajecten en / of Certificering en Kwalificering. Kijk voor subsidiemogelijkheden bij OOM bij https://www.oom.nl De Zeeuwse Lasschool is een officiële opleider van OOM