Booglassen niveau 1

Booglassen niveau 1

Wat kunt u van deze cursus verwachten?

Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor beginnende lassers, die op basisniveau moeten kunnen booglassen met beklede elektrode.

Meer informatie

Wij hanteren een flexibele instroom, dus je kunt starten zodra er plaats is.

Klik op inschrijven om je aan te melden en we laten je meteen weten, wanneer je kunt beginnen.

De cursus bestaat uit een theorie – en praktijkcomponent Praktijk: Tijdens de praktijklessen leert u staande en liggende hoeklassen met een a-hoogte van 3 mm lassen. Ook leert u hoe u lassen moet maken met een grotere a-hoogte in 2 lagen. Onder de hand leert u tweezijdig een I-las te maken. Theorie: Tijdens de theorie behandelt u de onderwerpen processen en apparatuur, materiaalgedrag bij het lassen, constructies en uitvoering.

De cursus BMBE Lassen niveau 1 heeft als doel, dat u elementaire kennis en vaardigheden aanleert om eenvoudig plaat- en pijplaswerk te kunnen verrichten van ongelegeerd staal in de horizontale positie op niveau 1 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Na afloop van de cursus bent u in staat om de vaardigheden zelfstandig uit te voeren aan de hand de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor beginnende lassers, die op basisniveau moeten kunnen booglassen met beklede elektrode.

De cursus wordt afgesloten met een theorie – en praktijkexamen. Na positief resultaat komt u in aanmerking voor een officieel, Europees erkend NIL-diploma.

De cursus duurt 20 lesavonden van 18:30 uur – 21:30 uur

De kosten bedragen € 2.035,00 De kosten zijn inclusief les – en lasmateriaal. De kosten bij niveau 1 en 2 zijn inclusief examenkosten. De kosten bij niveau 3 en 4 zijn exclusief examenkosten. Alle kosten zijn exclusief 21% BTW.

De cursussen vinden plaats op de volgende locatie: Maandag:

  • locatie Vlissingen:  Technum, Edisonweg 4a te Vlissingen

  • Wij hanteren een flexibele instroom. Dit betekent, dat u kunt starten zodra er een plaats vrij komt. Schrijf dus meteen in!
  • Alle cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde vakdocenten.
  • Alle cursussen vinden plaats in uitstekend geoutilleerde praktijkruimten.

Vraag ook naar de mogelijkheden van Maatwerktrajecten en / of Certificering en Kwalificering. Kijk voor subsidiemogelijkheden bij OOM bij https://www.oom.nl De Zeeuwse Lasschool is een officiële opleider van OOM.