Chinese deelnemers ontvangen certificaat voor AEFD European Floral Designer bij Scalda

Op donderdag 23 mei 2024 ontvingen vier Chinese deelnemers tijdens een feestelijke ceremonie hun certificaat AEFD European Floral Designer na het succesvol afronden van de Bloemlessen bij Scalda. De uitreiking vond plaats in het oude Stadhuis van Goes.

Na zes dagen intensieve bloemlessen op de Scalda locatie Stationspark in Goes, werd dit bijzondere moment gemarkeerd door de overhandiging van de certificaten door wethouder André van der Reest. Deze uitreiking is een belangrijk moment in de samenwerking tussen Scalda, Helix Learning en Today Floral Design School in Shenzhen, China. Het vormt de afsluiting van de eerste opleiding tot European Floral Designer bij Scalda.

Deze samenwerking, die officieel werd bekrachtigd op 2 februari 2024 door Kees Nieuwenhuijse, lid van het College van Bestuur bij Scalda, Mischa Flore, directeur van Helix Learning en Yanrong Yu, directrice van Today Floral Design School, gaat verder dan alleen het delen van vaktechnische kennis. Mischa Flore, directeur van Helix Learning, zegt hierover: ‘’Het vormt een brug tussen culturen en onderwijssystemen, waardoor studenten de kans krijgen zich te ontwikkelen in een internationale context.’’